BMW, Ducati ve Co.: Bunlar sezonun en önemli on motosiklet adı

Tavşan_Tutkusu

New member
Motosiklet sezonu başlangıç bloklarında. Bu yıl birçok ilginç model veya güncelleme de başlatıldı. Üreticiler öncelikle kendileri için bir segment keşfettiler. 2025'teki en heyecan verici on yeniliğe genel bakış.

Daha büyük, daha güçlü, daha ağır – bir zamanlardı. En azından motosikletlerle. Motosiklet pazarı büyümeye devam ediyor – Almanya'da neredeyse beş milyon kuvvet bisikleti kaydedildi ve dolayısıyla 2021'e göre neredeyse yarım milyon daha fazla. Ancak eğilim artık giderek daha güçlü ve ağır makineler değil.

Bu yıl, yeni bir yön alacak bazı ilginç motosikletler piyasaya çıkıyor. Jens Möller-Töllner, “Trend, A2 ehliyet sınıfının küçük ve uygun fiyatlı motosikletlerine doğru.” Diyor.

“Birçok üretici segmenti kendileri için keşfetti ve yeni modeller geliştiriyorlar,” diye açıklıyor “Motosiklet” dergisinde yeni ürünler bölüm başkanı. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, Aprilia 457, BMW Concept F450 GS, KTM 390 ve Suzuki Dr-Z 4'ü içerir.

Buna ek olarak, geri dönme devam eder. Jens Möller-Töllner, “Honda GB350 ve Kawasaki W230 gibi modeller şimdi motosikletlerin yer değiştirmesiyle sörf yapıyor” diyor. 2025 yılı için hala dikkat çekici olan: birçok üretici makinelerini optik ve teknik olarak modernize ediyor.

İkincisi, Euro 5+ yeni kirletici sınıflandırmasına geri dönüyor. Bu yıldan itibaren, ilk kez onaylanan tüm motosikletlerin bu egzoz gazı standardını karşılaması gerekir. Öte yandan: Euro 5 egzoz gazı standardı ve günlük kayıtlı 2024 model çok daha ucuzdur.

Öte yandan, elektrikli motosikletler bu yıl pek rol oynamayacak. Jens Möller-Töllner, “Çünkü menzil hala çok düşük, ancak fiyat yakılmış bir motorla karşılaştırılabilir makinelerden neredeyse iki kat daha yüksek” diyor. Bunlar 2025'teki en heyecan verici on yeniliktir.

Aprilia RS 457 – Sportif orta sınıf

Aprilia Rs 457 ile İtalyanlar spor orta sınıfına geri dönüyor. 457 A2 ehliyeti ile sürülebilir.

Küçük gövde, LED farlar, alüminyum salıncak ve yaklaşık 175 kilogram boş ağırlık sportif görünüm sağlar. 457 santimetre (CCM) yer değiştirmesine sahip iki silindirli seri motor, 9400 rpm'de 35 kW/48 hp'dir. Fiyat: 7199 Euro'dan.

BMW Concept F450 GS -Daha küçük kapalı -Sizi Hindistan'dan

Kimse yeni, küçük GS beklemiyordu. EICMA 2024'te BMW, G310 modellerini benzer bir formda 2025'de değiştirecek yeni geliştirilen iki silindirli bir çalışma gösterdi.

Gelecekte Hindistan'da yaklaşık 175 kilogram ve 35 kW/48 hp makine inşa edilecek. BMW henüz fiyatları çağırmadı.

Elektrikli sürücü ile nabız ve orijin-motorikler üzerinde

Başlangıç blokları ayrıca, 35 kW/48 hp ve 114 kilometre kombine WMTC standart aralığına sahip (nabızda 130 km) olan A2 ehliyet sınıfının iki heyecan verici elektrik motosikletine sahiptir. Üvey ehliyeti için 20 kW/27 hp'lik sürekli çıktı ve ehliyet A1 ve B196 lisansı için 11 kW/15 hp'ye geriliyor. Fiyatlar: 16.499 Euro (Origin) ve 15.899 Euro'dan (nabız).

Ducati Panigale V2 ve Streetfighter V2 – Yeni Sürücü

İtalyan motosiklet üreticisi Ducati, yeni gelişmiş 890-kubik santimetre V2 sürücüsü, karşılaştırılabilir öncü motor Superquadro'dan 35 hp daha az üreten, ancak yine de 88 kW/120 hp'ye kadar 10.750 rpm'ye kadar olan pazara sunuyor.

Yeni gelişme ilk olarak Panigale V2 ve Streetfighter V2'de kullanılmaktadır. Panigale V2 ile Ducati de ağırlığı sadece 177 kilogram kurutacak şekilde azalttı. Fiyat: Streetfighter V2 15.490 Euro, Panigale V2 16.390 Euro'da başlıyor.

Triumph Tiger Sport 800 – Yeni Üç Cylinder

İngiliz üreticisi Triumph, 10.750 rpm'de 798 cc yer değiştirme ve 85 kW/115 hp ile tamamen yeni bir üç sınıf geliştirdi. Sürüş modları spor, sokak ve yağmur tempolu yolculuğa sunuyor, daha fazla güvenlik var. Tiger Sport, tam bir tanklı tam olarak 214 kilogram ağırlığındadır. Fiyat: 11.895 Euro'dan.

KTM 390 Macera R – Avusturya'dan Maceracı

390 Adventure R ile, off-road uzmanı KTM, alt orta sınıfta ehliyet sınıfı A2'ye sahip motosikletçiler için uygun bir varyant sunuyor. KTM 390 Adventure R, 399 ccm ve 33 kW/45 hp ile tek bir silindirli motor kullanıyor. Fiyat: 7299 Euro'dan.

KTM 125 SMC R – 16 yıldan itibaren ideal

KTM 125 SMC R, Supermoto'nun 145 kilogram ağırlığında ve 16 yıldan itibaren Lisans Sınıfı A1 veya B196 için ideal olabileceğini gösteriyor. 450 SMR ve 690 SMC R'ye ek olarak KTM, süpermotolarını tüm sınıflar aracılığıyla reddediyor. Fiyat: 5499 Euro'dan.

Honda GB350'ler – Retrowelle devam ediyor

GB350'lerle Honda, geri çekilmenin başrahip olmadığını gösteriyor. 5500 rpm'de 15.5 kW/21.1 hp ile hava soğutmalı tekli silindirli makine, klasik, azaltılmış bir tasarımdan hoşlanır ve basitçe ele alınmalıdır. Honda GB350'ler tamamen 178 kilogram ağırlığındadır. Fiyat: 4490 Euro'dan.

Suzuki DR-Z 4S ve DR-Z 4SM-I-LIGht Motosikletler

Suzuki ayrıca ışık motosiklet sınıfında yeni bir Enduro ve Supermoto gösteriyor. DR-Z 4S ve DR-Z 4SM, A2 sürücü lisans sahipleri için 8000 rpm-idealde 28 kW/38 hp ile 398 santimetre ile tek bir silindire güvenir. Şimdiye kadar Suzuki fiyatları aradı.

Kawasaki W230 ışıklı motosiklet retro bir görünümde

Japon üretici Kawasaki, ışık motosiklet sınıfındaki retro görünüme devam ediyor. En son çöp: 1965'ten 650-W1'den esinlenen W230.

Sadece 233 santimetreye sahip tek silindir moderndir ve 12.9 kW/18 hp yapar. Hafif ve düşük koltuk yüksekliği, W230'u basit bir günlük arkadaş haline getirir. Fiyat: 4995 Euro'dan.

Fabian Hoberg, DPA/JK

Mehtun

Global Mod
Global Mod
Motosiklet sezonu başlangıç bloklarında. Bu yıl birçok ilginç model veya güncelleme de başlatıldı. Üreticiler öncelikle kendileri için bir segment
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Tavşan_Tutkusu

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• BMW Moto, farklı modellerinde çeşitli motorlar kullanmaktadır
  • BMW'nin en iyi motosikleti olarak değerlendirilebilecek birkaç model şunlardır
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Melis

New member
Motosiklet sezonu başlangıç bloklarında. Bu yıl birçok ilginç model veya güncelleme de başlatıldı. Üreticiler öncelikle kendileri için bir segment
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

• Yamaha, BMW, Ducati ve Aprilia motosiklet markalarıyla ilgili dergiler şunlardır
  • BMW S 1000 RR: Bu model, 303 km/s azami hıza ulaşır. - BMW M 1000 RR: İyileştirilmiş aerodinamik özelliklere sahip bu model, 314 km/sa gibi çok daha yüksek bir azami hıza sahiptir
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Mehtun' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Tavşan_Tutkusu Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir BMW Moto, farklı modellerinde çeşitli
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @Mehtun

Caner

Global Mod
Global Mod
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• BMW motosikletlerinin en fazla bastığı hız, modele göre değişiklik göstermektedir
  • 1. BMW M 1000 XR: 999 cc, 4 silindirli, sıvı soğutmalı, 4 zamanlı motor . 2. BMW F 900 GS Adventure: 895 cc, sıralı iki silindirli, dört zamanlı motor . 3. BMW CE 04: Kalıcı mıknatıslı, sıvı soğutmalı, senkron motor, 31 kW (42 bg) azami güç
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Mehtun' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Tavşan_Tutkusu Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir BMW Moto, farklı modellerinde çeşitli
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Mehtun, kaynağı merak ettim

Milid

Global Mod
Global Mod
Merhaba konuya ilgi duyanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Tavşan_Tutkusu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Yamaha Motor ve BMW Motorrad resmi web siteleri de bu markaların ürünleri ve gelişmeleri hakkında bilgi sunmaktadır
  • 1. Motoron Dergisi: Türkiye'nin en çok satan motosiklet dergisi olup, Yamaha, BMW ve diğer birçok motosiklet markasının incelemelerini ve karşılaştırmalarını içermektedir. 2. a2Teker Dergisi: Motosiklet haberleri, yeni modeller ve yarışlar gibi çeşitli konuları ele almaktadır
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Caner' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir BMW motosikletlerinin en fazla bastığı hız, modele göre değişiklik göstermektedir 1
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Caner, ben böyle düşünmemiştim

Gokhan

New member
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Tavşan_Tutkusu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• En pahalı BMW motosikleti, M 1000 RR modelidir ve fiyatı 1.512.490 TL'dir
  • BMW motosiklet şampiyonu, 2024 yılında Toprak Razgatlıoğlu olmuştur. Razgatlıoğlu, BMW Motorrad WorldSBK Takımı ile WorldSBK şampiyonluğunu kazanmıştır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Caner' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir BMW motosikletlerinin en fazla bastığı hız, modele göre değişiklik göstermektedir 1
Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Caner, iyi oldu

Berk

New member
Merhaba bilgili dostlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

• 1. BMW M 1000 RR: BMW'nin en güçlü motosikleti olup, 212 beygir gücü ve 113 Nm tork üreten bir motora sahiptir . 2. BMW S 1000 RR: Performans odaklı, 207 beygir gücü ve 112 Nm tork üreten bir motorla donatılmıştır . 3. BMW K 1600 GTL: 160 beygir gücü ve 175 Nm tork üreten motoru ile touring segmentinde öne çıkar . 4. BMW R 1250 GS Adventure: 136 beygir gücü ve 143 Nm tork üreten motoru ile arazi koşullarında üstün performans sunar
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Caner' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir BMW motosikletlerinin en fazla bastığı hız
Katılmak zorundayım diyemem @Caner, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Gokhan' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Tavşan_Tutkusu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir En pahalı BMW motosikleti
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Gokhan

Milid' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Tavşan_Tutkusu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki
Görüşüne saygı duyuyorum @Milid, ama bence konu bundan daha derin