Serbest meslek sahipleri için kredi: Serbest çalışanlar beş ipucuyla bankadaki şanslarını artırabilir

Tavşan_Tutkusu

New member
Pek çok serbest çalışan ve serbest meslek sahibi kişi, birçoğu iyi kazansa da kredi almakta sorun yaşıyor. Özellikle bir nokta sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Bankadaki şansınızı nasıl artırabileceğinize dair beş ipucu.


Genellikle iyi kazanıyorlar ve en yüksek kredi derecesine sahipler; ancak yine de birçok banka serbest çalışanlara ve serbest meslek sahiplerine kredi vermekte zorlanıyor. Bunun bir nedeni: gelirin daha sık dalgalanması. Hala nasıl çalışabileceğine dair beş ipucu.

İlk rota ev bankasına gidiyor


Berlin'deki Alman Bankaları Federal Birliği'nde kredi hukuku uzmanı olan Jörg Buschan, aslında her zaman önce ev bankanızla iletişime geçmenizin tavsiye edildiğini tavsiye ediyor. Burası, krediyle ilgilenen kişinin mali durumunu en iyi bildiğiniz yerdir ve bu nedenle değerli ipuçları verebilirsiniz.


Buschan, eğer konut bankası bir kredi teklifi yaparsa, bunu diğer bankaların teklifleriyle karşılaştırmaya değer olduğunu söylüyor. Bilmekte fayda var: Bu, çevrimiçi olarak da mümkündür.

Parayla ilgili planlarınıza bağlı olarak devlet bankası KfW'den promosyon kredileri de bir seçenek olabilir. Örneğin KOBİ'lere yönelik ERP geliştirme kredisi var. Bu, küçük ve orta ölçekli işletmeleri olan serbest meslek sahibi kişilerin yanı sıra serbest çalışanlar tarafından da kullanılabilir. Bu kredinin gerekliliği: Fonlar serbest meslek veya serbest çalışma yatırımları olarak hizmet vermektedir.

Düzenli gelir ve kredi itibarını kanıtlayın


Münih'teki Almanya Kurucular ve Serbest Meslek Sahipleri Derneği'nin (VGSD) CEO'su Andreas Lutz, “Bankaların yeterli miktarda düzenli gelire sahip olması önemli” diyor. Bu aynı zamanda serbest meslekten, kira gelirinden veya sermaye kazançlarından da gelebilir.


Aynı zamanda kredi itibarı olarak da bilinen kredi itibarı, yani önceki kredilerin zamanında ödenmesi de konuyla ilgilidir. Kredi başvurusu yapılması durumunda banka, kredi kuruluşu Schufa'ya sorgulama yapmak için müşterinin onayını alır.

İpucu: “Kendi kredi itibarınız hakkında fikir edinmek için yılda bir kez orada ve benzer hizmet sağlayıcılardan ücretsiz öz değerlendirme talep edebilirsiniz” diyor Lutz.

Teminata bakın


Serbest çalışanlar ve serbest meslek sahibi kişiler, belirli teminatlara sahip olmaları durumunda kredi alma şanslarını önemli ölçüde artırabilirler. Andreas Lutz, “Bunlar arasında örneğin borçsuz bir mülk, vadeli hayat sigortası veya menkul kıymet hesabı yer alıyor” diyor.

Eşiniz veya bir aile üyeniz de krediyi garanti etmeye istekli olabilir.

Önemli kredi belgelerini hazır bulundurun


Banka için en önemli soru, başvuranın krediyi fiilen ödeyebilecek durumda olup olmadığıdır. Kapsamlı bir tablo elde etmek için serbest meslek sahibi ve serbest çalışanlardan son üç yılın yıllık mali tablolarını talep ediyorlar. VGSD'den Andreas Lutz, bundan satış ve kârın yanı sıra satış getirisinin de çıkarılabileceğini ve karşılaştırılabileceğini açıklıyor.

Ayrıca önemli: Kredi hukuku uzmanı Buschan, “Son üç yılın gelir vergisi değerlendirmelerinin yanı sıra hesap ve menkul kıymet hesap özetleri” diyor. Kendinizi tanıtabilmeniz için kimlik kartınızı da yanınızda getirmelisiniz.

Krediyi almadan önce önemli kararlar


Tamamlandığında, banka serbest meslek sahibi bir kişiye veya serbest çalışana kredi verme isteğinin sinyalini verir. Ayrıca dikkat etmeniz gerekenler:

Aylık ücretler: Andreas Lutz, “Aylık faiz ve geri ödeme ücretleri, gelirinize göre çok yüksek olmamalıdır” diyor. Bu, gelir koşullarındaki beklenmeyen bir bozulmanın finansal aşırı gerilime yol açması olasılığını ortadan kaldırır.

Kredi temerrüt sigortası: Jörg Buschan, “Kredi temerrüt sigortası yaptırmayı düşünmek de faydalı olabilir” diyor. Müşterinin ödeme yapmaması durumunda oluşabilecek riskleri kapsar. Bu, borçluların kendilerinin bankayla mali sıkıntıya girmeyeceği anlamına gelir.


Esneklik: Serbest çalışanlar ve serbest meslek sahibi kişiler, kredi taksitlerini geri öderken belirli bir esnekliğe sahip olduklarından emin olmalıdırlar; yani, işler iyi gidiyorsa özel geri ödemeler yapabilmelidirler. Buschan, “Kredi daha çabuk ödeniyor” diyor.

Ek tavsiye: Serbest meslek sahibi olarak ilk kez kredi başvurusunda bulunan herkese, küçük işletmeler ve yeni kurulan şirketler konusunda uzmanlaşmış bir danışman eşlik edebilir. Etkilenenler, işleri için değerli ilhamlar alıyor ve Andreas Lutz şöyle diyor: “Belki de planlanan yatırım yeterince değerli olmadığı için kredi almama tavsiyesi de alıyorlar.”

Özel kredi: Bir krediyi garanti etmek yerine, yakın akrabalar doğrudan serbest meslek sahibi veya serbest çalışanlara kredi vermeye bile istekli olabilirler. Lutz, “Böyle bir kredi genellikle daha düşük faiz oranlarıyla birlikte gelir ve daha esnektir” diyor.


dpa/jk