“Space Marine 2” testte: “Warhammer 40k” yalnızca iflah olmazlar için

Tavşan_Tutkusu

New member
Popüler masa oyunu “Warhammer” PC'lerde ve konsollarda uzun süredir başarılı. Mevcut oyunlarla karşılaştırıldığında yeni “Warhammer 40k: Space Marine 2” canlandırıcı derecede eski moda. Kanlı bir savaş alanı bir sonrakini takip ediyor.


Savaş, ölüm ve dini fanatizm; bu kabus gibi üçlü, masaüstü evren “Warhammer”ın temelini oluşturuyor. İngiliz üretici Games Workshop, 1980'lerden bu yana, hayranların oyun masalarında askerlerin ve canavarların minyatürlerini kovaladığı strateji oyunları geliştiriyor.

Başarıyla birlikte sayısız video oyunu yan ürünü geldi. Bunlardan biri de 2011 yılında çıkan, kısaca “Warhammer 40k: Space Marine” olarak da bilinen aksiyon oyunu “Warhammer 40,000: Space Marine”di. Artık ikinci bölüm de başlangıç bloklarında. Hikaye ilk bölümdeki olayların yaklaşık 100 yıl sonrasında geçiyor.


Ömrü uzatan implantlar sayesinde ana karakter Titus hâlâ elit bir Uzay Denizcisi askeri olarak hizmet ediyor. Bu evrende barış düşünülemez çünkü bir yerlerde başka boyuttan gelen iblisler, evrene kaos getirmek için sürekli olarak imparatorunun dünyasını istila ediyor.


Bir gezegendeki gizemli bir eser en büyük silah olmayı vaat ettiğinde zamana karşı bir yarış başlar. Titus bir kez daha her şeyin ortasındadır; yalnızca kötülükle değil aynı zamanda kendi geçmişiyle de yüzleşir.


Sabre Interactive, bu karanlık hikayeyi, öncelikle hayranlara hitap eden, omuz perspektifinden basit bir aksiyon oyunu olarak sahneye koyuyor. Kimin kime saldırdığı, sözde makine tanrılarının nereden geldiği veya kötü olanın kim olduğu, Warhammer evrenine yeni gelenler için başlangıçta bir sır olarak kalacak.


Savaşa, yaşasın vatanseverliğe ve dini fanatizme eleştirel olmayan yaklaşım, yalnızca mümkün olan en muhteşem aksiyon sahnelerinin sahnelenmesine hizmet ediyor. Oyuncuların düşünecek zamanları yok. Hızlı bir şekilde arka arkaya gerçekleşir. Kanlı bir savaş alanı bir sonrakini takip ediyor.

Yeni “Warhammer” oyunu canlandırıcı derecede eski moda


“Warhammer 40k: Space Marine 2”, geniş açık dünyalara ve sayısız yan görevlere sahip mevcut oyunlara kıyasla canlandırıcı derecede eski moda. Siz ve Deniz Piyadeleriniz sizi üç gezegene götürecek basit görevleri takip edeceksiniz. Ormanın içinden veya kalelerin içinden geçer.

Çoğu zaman bilgi toplamanız, insanları korumanız veya sadece kaleyi elinizde tutmanız gerekir. Bazı anlarda hikayeyi farklı bir perspektiften gösteren alternatif bir görev de seçebilirsiniz. Ancak bu pek eğlenceli bir çeşitlilik getirmiyor.

Hikaye modunda gücü artıracak deneyim puanı yoktur ve silahlar yükseltilemez. Oyuncular yalnızca silahları değiştirebilirler: bazen bir el bombası fırlatıcı, ardından bir ışın topu veya bir keskin nişancı tüfeği. Fütüristik tanklar ve piyadelerin şeytanlarla yüzleştiği ve denizcilerin jet roketleriyle havada uçtuğu büyük savaş alanlarında oyuncuları büyük bir gösteri bekliyor.


Oyuncular genellikle Titus ve iki yoldaşıyla birlikte yüzlerce rakiple karşı karşıya gelir. Çevik, şekilsiz uzaylılar deliklerden dışarı çıkıyor veya büyük, dişli canavarlar oyuncuların üzerine saldırıyor. Yardımcı olan tek şey hızlı kaçmak, nişan almak ve yeniden yüklemektir.

Cephaneden tasarruf etmek için Titus, düşmanları geri püskürtmek amacıyla basit kombinasyonlar kullanmak üzere zincir kılıç veya savaş çekiciyle sürüye dalmayı da seviyor. Sofistike değil, sert ve hepsinden önemlisi kanlı. Oyun, 18'den itibaren gençlik derecelendirmesini (USK) haklı olarak “hak ediyor”.

Konsollar dizlerinin üstünde


Özel olan: Maceraları tek başınıza yaşamak zorunda değilsiniz. İşbirliği modunda macerayı çevrimiçi olarak birlikte oynayabilir veya “Oyuncuya Karşı Oyuncu” modunda takımlar halinde düello yapabilirsiniz. Hayranlar, güçlü defans oyuncusundan çevik gözcüye kadar farklı karakter sınıflarını seçebilecek.

Burada silahlar için deneyim puanları ve yükseltmeler de var. Oyunun piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra muazzam popülaritesi, tam sunucuları ve kısa bekleme sürelerini garanti ediyor. Gelecek için yeni oyun modları zaten duyuruldu.


Gösterinin bir bedeli var. Özellikle konsollarda kesintisiz aksiyon nedeniyle teknoloji çöküyor.

O zaman yalnızca “Performans” moduna geçmek yardımcı olur. Bunda zırh o kadar güzel parlamıyor ve bazı ayrıntılar eksik ama oyun daha sorunsuz çalışıyor. “Space Marine 2″yi ödün vermeden oynamak istiyorsanız güçlü bir PC'ye güvenmelisiniz.

Her durumda, yalnızca büyük “Warhammer 40k” hayranları bu macerayı takdir edecektir. Orijinalin kendine özgü tarzı, geliştirme stüdyosu tarafından mükemmel bir şekilde yakalanmış ve Warhammer evreninin tarihine yapılan çok sayıda referans, hayranların dillerini şaklatmasına neden olmuştur.


Çözüm: Hikayenin savaş duygusunda boğulması ve aksiyonun şakacı bir şekilde hayal gücünden yoksun kalması çok yazık. Yalnızca arkadaşlarıyla karmaşık olmayan video oyunu savaşlarına dalmayı sevenler, “Warhammer 40k: Space Marine 2″yi haftalarca oynayarak eğlenecekler.

“Warhammer 40,000: Space Marine 2” içindir WindowsPlaystation 5 ve Xbox Serisi çıktı. Fiyatı yaklaşık 60 Euro'dur ve 18 yaş ve üzeri (USK) için açıktır.



dpa/jk